Detaylar, Kurgu ve Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

; bir yangın esnasında çatı içindeki kişilerin kesik, hızlı ve emin şekilde tahliyesini gerçekleştirmek amacı ile yapı midei yahut dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Normal bir yangın, doğal afet ve benzeri durumlar olduğunda insanlar pencerelerden atlamakta ya da bina midei merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Yangın kapıları özelliklerinden en önemlisi bağımlı ki alevlere karşı mukavim olmasıdır. Makul bir ısıya kadar dayanıklı olan yangın baplarının insanoğluın dışarıya çıkmasını sağlayana derece dayanması çok önemlidir.

Yangın bapları periyodik olarak yoklama edilmeli ve bakımları derneşik olarak mimarilmalıdır. Kapının far çdüzenışmasını elde etmek ciğerin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları üzere birlikteşenlerin durumu arama edilmeli ve icabında bakım kuruluşlmalıdır.

Bunlar kabilinden in trafiğinin bir tomar ve emniyet zaafiyeti olan yerlerde yangın bapları tasarrufı yasalarca gereklidir. 5000 m2 nin üzerindeki bünyelarda binanın dışında bir proje ile projelendirerek yangın bapları ve yolları büyüklük izni alabilir.

Yangın Bapsı Kilidi kapının bizatihi kapanması ile yanında devreye giren, ısı ve kötüın sair tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sebebiyle Yangın Bapsı sıkı hızlıya kapanmaktadır.

Işyar servis merdivenlerinin genliği en azca 65 cm olmalıdır. Mualla katlı binalarda yangın merdiveni ferahliği en az 90 cm, kaçış yolu genişliği ise 180 cm'den az olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve halk binalarındaki yangın merdivenlerinin kapı ferahliği 120 cm'den azca olmamalıdır.

Sosyete ortada yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar skorlı "Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik"i okumak derunin tıklayın.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları Yangın Kapısı Fiyatları koyu insan topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya tatil yaptığı heybetli binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği mecburi olarak kullanılmalıdır.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına için belli yapı denetim şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseri TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının Yangın Merdiveni Kapısı (müstacel çıkış kapılarının) belli durumlara nazaran TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Yek kanatlı yangına dayanıklı kapı ve yangın kaçış bapları olarak sadece elden her türlü strüktürlarda kullanılmaktadır.

Yangın kapısı; kişi sağlamlığını koruyup yangın ve tütün doğal gazının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanların kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Göksu Kapı üretim alanlarında bilirkişi ekibimiz aracılığıyla belirlenen konstrüksiyondaki Yangın Bapları en faik kalite ve en mütenasip yükselmek politikamıza tatminkâr olacak şekilde üretilir.

Yangın Bapsı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin düzgün şekilde alegori getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

Yangın Yangın Merdiveni Kapısı bapsı 120 dakikaya denli ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta düzenüminyum, hidrolik malzeme ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu iki husus ısıevet dayanıklı olmasını katkısızlar.

Report this wiki page